ГоловнаСвіт

Суд зобов'язав вибірників Колорадо проголосувати за Клінтон

Вибірники намагалися оскаржити чинний закон, який зобов'язує їх проголосувати за переможця народного голосування.

Суд зобов'язав вибірників Колорадо проголосувати за Клінтон

Суд у Денвері постановив, що дев'ять членів колегії вибірників від штату Колорадо повинні проголосувати за Гілларі Клінтон, яка набрала більшу кількість голосів виборців у цьому штаті на виборах президента США.

Про це повідомляє Associated Press.

Рішення прийняла суддя Елізабет Старрс, яка розглядала позов, поданий двома з дев'яти вибірників від Колорадо. Вони намагалися оскаржити чинний у штаті закон, який зобов'язує їх проголосувати за переможця народного голосування в цьому штаті.

Старрс постановила: якщо вибірники не проголосують відповідно до закону штату, їх буде замінено. Крім того, їм загрожує до року в'язниці та $1000 штрафу, якщо вони проголосують за іншого кандидата.

Аналогічні судові процеси проходять у Каліфорнії і Вашингтоні. Вони також входять у 28 штатів, в яких діє закон, що зобов'язує голосувати вибірників за переможця народного голосування.

8 листопада Дональд Трамп переміг на виборах президента США, заручившись підтримкою 276 вибірників. Однак остаточне рішення вибірники повинні були прийняти 13 грудня, а 19 грудня вони зберуться в столицях штатів і проголосують за кандидатів у президенти і віце-президенти.

Підсумки таємного голосування буде надіслано до Вашингтона голові Сенату. Він оголосить їх 6 січня і назве президента і віце-президента країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram