ГоловнаСвіт

Посол Польщі: прикордонник, який виписав штрафну квитанцію українському водієві за тризуб, не мав рації

Ян Пєкло закликав не роздмухувати скандал з поодиноких непорозумінь.

Посол Польщі: прикордонник, який виписав штрафну квитанцію українському водієві за тризуб, не мав рації
Ян Пекло
Фото: "Укринформ"

Посол Польщі Ян Пєкло попросив не робити висновків про антиукраїнські настрої на підставі одиничних конфліктних випадків між поляками і українцями.

Про це він сказав 13 грудня на прес-конференції в Києві, пише wschodnik.pl.

Так він прокоментував нещодавній випадок, коли польський прикордонник оштрафував українського водія, у якого на автомобіль з французькими номерами був наліплений український тризуб. Своє рішення він пояснив нормою законодавства, яка забороняє розміщення на транспортному засобі знаків, що належать іншій державі, а не тієї, в якій машина була зареєстрована.

"Якийсь польський службовець це придумав. Вирішив, що можна інтерпретувати цей випадок, посилаючись на якісь закони чи правила. Але немає такої процедури! Може, у нього були антиукраїнські настрої - ми цього не знаємо. Але тризуб не може бути нелегальним, він легальний - це емблема України. І це не заборонено", - сказав посол.

Пєкло підкреслив, що не можна вважати дії одного прикордонника послідовною політикою цілої держави.

"Це поодинокий випадок. Проблема в тому, що коли відбуваються такі випадки, соцмережі та медіа пишуть так, ніби існують антиукраїнські настрої. А це неправда. Ба більше, я думаю, що прикордонник, який це зробив, отримав догану", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram