ГоловнаСвіт

Ердоган запропонував скликати позачергову Генасамблею ООН через Алеппо

Генсек ООН заявив, що світова спільнота не повинна залишатися байдужою до питання Алеппо.

Ердоган запропонував скликати позачергову Генасамблею ООН через Алеппо
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував обраному генсеку ООН Антоніу Гутеррешу скликати позачергове засідання Генасамблеї ООН у зв'язку із ситуацією в Алеппо.

Про це він сказав у телефонній розмові з Гутеррешем, зазначивши важливість дієвих кроків ООН у питанні Сирії, передає агентство Anadolu з посиланням на джерела в адміністрації президента Туреччини.

За словами Ердогана, дуже важливо поліпшити ситуацію в цьому місті. Турецький лідер також зазначив, що Анкара докладає зусиль у цьому напрямі, і в цьому контексті досягнуто згоди щодо часткового режиму припинення вогню.

Голова турецької держави сказав, що на цей момент зусилля сконцентровано на евакуації мирного населення і бійців опозиції з Алеппо, а також доставці гуманітарної допомоги в цей район.

Гутерреш зі свого боку зазначив, що світова спільнота не повинна залишатися байдужою до питання Алеппо.

Сили сирійської опозиції і підтримувана Росією армія режиму Башара Асада напередодні ввечері досягли перемир'я на сході Алеппо. Домовленість була досягнута завдяки посередництву Туреччини.

Домовленість передбачає на першому етапі безпечну евакуацію мирного населення з оточених районів Алеппо. На другому етапі запланована евакуація бійців опозиції. Повідомляють, що велика частина сил опозиції погодилася на те, щоб покинути схід міста.

Тим часом, як повідомляли раніше,

евакуацію з Алеппо тимчасово відклали, в місті чутно вибухи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram