ГоловнаСвіт

Президент Філіппін зізнався в убивствах

Відколи Дутерте прийшов до влади, поліцейські і дружинники вбили тисячі людей, імовірно, пов'язаних із торгівлею наркотиками.

Президент Філіппін зізнався в убивствах
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що особисто вбивав імовірних злочинців, коли був мером міста Давао.

Філіппінський лідер пояснив, що хотів показати поліції, як треба діяти, передає агентство AFP.

Агентство зазначає, що Дутерте сказав про це в понеділок, 12 грудня, виступаючи перед бізнесменами. Президент говорив про свою кампанію викорінення наркобізнесу. Відколи він очолив країну 30 червня, поліцейські і дружинники вбили тисячі людей, імовірно, пов'язаних з торгівлею забороненими препаратами.

Дутерте заявив, що на посаді мера він брав участь у знищенні наркоторговців. "У Давао я робив це самостійно. Тільки щоб показати хлопцям (з поліції), що якщо я можу зробити це, чому не можете ви", - заявив він.

Раніше правозахисники звинувачували Дутерте в тому, що він організував ескадрони смерті в Давао, які знищили понад тисячу підозрюваних. Сам президент то заперечував, то визнавав свою причетність до цього.

За даними AFP, з моменту обрання Дутерте президентом поліцейські вбили понад 2000 осіб в операціях проти торговців наркотиками, а також тих, хто їх вживає. Ще понад 3000 загинули за нез'ясованих обставин. На невдоволення правозахисних організацій, які вказують на порушення закону, президент відповідає, що поліція вбиває тільки з метою самооборони, а решта жертв - справа рук бандитів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram