ГоловнаСвіт

Білорусь назвала упередженим ставлення Росії до її продуктів

У Россільгоспнагляді стверджують, що білоруські постачальники часто поводяться недобросовісно.

Білорусь назвала упередженим ставлення Росії до її продуктів
Фото: sputnik.by

Россільгоспнагляд упереджено ставиться до продуктів білоруського виробництва.

Про це заявив заступник міністра сільського господарства і продовольства республіки Ігор Бриль в ефірі телеканалу "Беларусь 1".

"У нас є відповідь Євразійської економічної комісії: упереджене ставлення до білоруської продукції. Ми готові вести діалог з приводу будь-якої невідповідності, якщо така існує, ми проводимо аналіз і серйозний моніторинг технологічного ланцюжка. Але коли нам закидають ті речі, які ми не виробляємо, або про які не знаємо, тоді вибачте", - сказав Бриль.

Він додав, що Россільгоспнагляд спеціально вдається до фальсифікації, щоб довести неповноцінність білоруських продуктів.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив голову Россільгоспнагляду Сергія Данкверта в "обгиджуванні" білоруських продуктів.

На початку грудня Данкверт в інтерв'ю РБК розповів, що білоруські постачальники часто поводяться недобросовісно і намагаються скористатися тим, що російський ринок закрили для поставок з ЄС і України.

Нагадаємо, минулого тижня в Білорусі затримали за "розпалювання ворожнечі" трьох авторів російського видання "Регнум". Один із них погрожував у фейсбуці "ввічливими людьми".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram