ГоловнаСвіт

"Сосиска демократії" стала найкращим висловом 2016 року в Австралії

У день виборів на виборчих дільницях Австралії продають сосиски з хлібом.

"Сосиска демократії" стала найкращим висловом 2016 року в Австралії
Лидер оппозиции Австралии Билл Шортен ест "сосиску демократии"
Фото: EPA/UPG

В Австралії в середу оголосили вислів року, ним стала "сосиска демократії".

Про це повідомляє австралійське видання ABC News.

Цим словосполученням австралійці називають приготовані на грилі сосиски з хлібом, які продають у країні на виборчих дільницях у день голосування.

"Можна аргументувати такий вибір тим, що "сосиска демократії" є одним із кращих понять, яке використовувалося цього року у сфері політики і під час гучних виборчих кампаній", - сказала керівник Центру складання Національного австралійського словника Аманда Лоджсен.

За її словами, вислів став популярним після того, як лідер опозиції Австралії Білл Шортен заявив, що ці сосиски мають "смак демократії".

Іншими кандидатами на звання вислову року були такі слова і словосполучення, як "shoey" - акт вживання алкоголю з черевика під час святкування будь-яких подій; "smashed avo" (англ. - розчавлений авокадо) - варіант бранчу, що став популярним у соцмережах після того, ак колумніст Бернард Солт сказав, що молоді люди змогли б дозволити собі купити будинок, якби перестали їсти тости з розчавленими авокадо; "сensus fail" (англ. - невдалий перепис населення) - вислів, який став популярним після того, як у ніч перепису перестав працювати сайт Австралійського бюро статики. При цьому ситуацію погіршив той факт, що австралійцям уперше рекомендували брати участь у переписі населення через інтернет.

Також претендентами на звання найкращого вислову року були слова "deplorables" (англ. - сумні) - цей термін використовується для позначення людей, які вважаються вкрай консервативними або реакційними; і "ausexit" (за аналогією з "Brexit").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram