ГоловнаСвіт

Росія вирішила розгорнути батальйон ПДВ у Джанкої

На базі цього батальйону планують відтворити 97-й полк, розформований наприкінці 1990-х років.

Росія вирішила розгорнути батальйон ПДВ у Джанкої
Фото: mil.ru

Голова комітету Держдуми Росії з оборони Володимир Шаманов заявив про плани розгорнути в окупованому Криму перший батальйон дивізії повітряно-десантних військ.

Про це повідомляє ТАСС.

За словами Шаманова, рішення вже прийнято і батальйон розгорнуть у місті Джанкой у 2017 році.

"Відповідно до рішення колегії Міноборони РФ, наступного року має розпочатися формування в Джанкої окремого батальйону 97-го десантно-штурмового полку, відтвореного у складі 7-ї дивізії ПДВ. Планується, що до кінця 2017 року цей батальйон буде сформовано", - сказав він.

Шаманов також повідомив, що на базі цього батальйону планують відтворити весь 97-й полк, який потрапив під скорочення наприкінці 1990-х років.

"Рішення про відтворення цього полку було прийнято у зв'язку з високою ймовірністю провокацій у Криму з боку українських спецслужб", - заявив голова комітету Держдуми РФ з оборони.

Нагадаємо, раніше голова ФСБ Росії назвав Україну "джерелом терористичної загрози". У російському відомстві стверджують, що Київ нібито "активізував диверсійну діяльність у Криму" (півострів був незаконно анексований Росією 2014 року і де-юре є територією України).

Торік Шаманов повідомив про плани створення в РФ військ швидкого реагування на базі ПДВ. При цьому він заявив, що російські ПДВ "готові діяти в будь-якій точці земної кулі і віз не потребують".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram