ГоловнаСвіт

Австрія заблокувала резолюцію про євроінтеграцію Туреччини

Позицію Австрії поділяють Нідерланди і Болгарія.

Австрія заблокувала резолюцію про євроінтеграцію Туреччини

Австрія заблокувала рішення будь-яких політичних заяв під час зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу про продовження переговорів з приводу членства Туреччини в ЄС.

Про це повідомив державний міністр у МЗС ФРН Міхаель Рот у вівторок, 13 грудня, передає DW.

Це не означає, що переговори припинено, але вказує на великі відмінності в позиціях різних європейських країн.

Раніше цього ж дня міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц попереджав, що офіційний Відень може "заблокувати висновки". Австрія мотивує свою позицію тим, що Туреччина активно порушує права людей і не дотримується європейських цінностей.

Курц зазначив, що позицію Австрії поділяють Нідерланди і Болгарія.

Міхаель Рот вважає, що "не слід зачиняти двері на цій важкій фазі", навіть незважаючи на порушення, які тривають в Туреччині.

Напередодні міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг від різкого припинення переговорів про членство Туреччини в ЄС. Штайнмаєр закликав замислитися про наслідки такого розриву переговорного процесу для опозиції всередині Туреччини і для переговорів про возз'єднання Кіпру, північна частина якого контролюється Туреччиною.

Крім того, розрив переговорів остаточно розв'яже руки президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану в питанні відновлення смертної кари.

Нагадаємо, 24 листопада депутати Європарламенту схвалили резолюцію, в якій закликали тимчасово заморозити переговори з Туреччиною про вступ у ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram