ГоловнаСвіт

Німецький судмедексперт заявив, що колишнього зятя Назарбаєва вбили

Раніше вважали, що Рахат Алієв наклав на себе руки.

Німецький судмедексперт заявив, що колишнього зятя Назарбаєва вбили
Рахат Алиев
Фото: Forbes.kz

Авторитетний німецький судмедексперт Бернд Брінкман прийшов до висновку, що колишній зять президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Рахат Алієв не наклав на себе руки, а був убитий у тюремній камері.

Про це заявив у Відні адвокат Манфред Айнедтер, повідомляє Deutsche Welle.

Як випливає із висновку Брінкмана, на який посилається адвокат, травми на тілі Алієва свідчать про те, що причиною його смерті стало "насильницьке придушення": злочинець або злочинці тиснули йому на груди, затискаючи ніс і рот.

Колишнього заступника міністра внутрішніх справ Казахстану Рахата Алієва знайшли повішеним у в'язниці Відня в лютому 2015 року. Його тіло виявили наглядач і медсестра. Наприкінці лютого 2015 року прокуратура Австрії повідомила, що в крові Алієва виявлено заборонені речовини, а два експертні висновки констатували факт суїциду через повішення.

52-річного Алієва знайшли мертвим за кілька годин до того, як він мав виступити в суді зі свідченнями. На батьківщині його звинуватили у створенні мафіозного угруповання, підготовці держперевороту й убивстві і засудили до 40 років в'язниці. Однак Австрія відмовилася видати Алієва, посилаючись на неоднозначну ситуацію з правами людини в Казахстані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram