ГоловнаСвіт

Financial Times назвала Дональда Трампа людиною року

Переможець виборів президента США переписав правила американської політики.

Financial Times назвала Дональда Трампа людиною року
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Бізнесмен Дональд Трамп, який виграв вибори президента США, став людиною року за версією газети Financial Times.

Видання пояснює своє рішення тим, що Трамп переписав правила американської політики.

"Колись Італія попалася на вудку Берлусконі. А Британія проголосувала за Брекзит. Магнат зі сфери нерухомості і телезірка реаліті-шоу Трамп ніяк не міг виявитися прийнятним для американського народу. І ось настав вечір його тріумфу. Помилилися майже всі - ну, за винятком людини, яка, ймовірно, жила в світі фантазій. «Це буде Брекзит, помножений на п'ять», - сказав Трамп під час передвиборної кампанії", - наголошується в статті.

"Короткий висновок з історії просування Трампа до перемоги полягає в тому, що прихильники сприйняли його всерйоз, але не буквально, а засоби масової інформації вчинили навпаки. Тепер, коли він переміг, усі почали сприймати його і всерйоз, і буквально. Це стосується не тільки до Америки, але і зовнішнього світу. Лідери багатьох країн від Китаю до Мексики морщать лоби, думаючи про кожну його заяву", - пише видання.

Минулого тижня журнал Time також назвав Трампа людиною року.

Нагадаємо, в 2015 році людиною року за версією FT стала канцлер Німеччини Анґела Меркель, у 2014 році - гендиректор Apple Тім Кук, в 2013 році - мільярдер Джек Ма, засновник найбільшої китайської інтернет-компанії Alibaba, в 2012 році - голова Європейського центробанку Маріо Драгі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram