ГоловнаСвіт

Польський прикордонник оштрафував українців за тризуб на автомобілі

У Польщі заборонено знаки однієї країни на машині з іншою реєстрацією.

Польський прикордонник оштрафував українців за тризуб на автомобілі
Фото: wz.lviv.ua

Польський прикордонник оштрафував подружню пару з Добромиля за наліпку з тризубом на їхньому автомобілі, оскільки він зареєстрований у Франції. Спочатку він попросив подружжя зняти її, а коли вони відмовилися - виписав штраф на 100 злотих.

Інцидент стався на пункті пропуску Смільниця - Кросценко ще 25 листопада, але відомо про нього стало тільки зараз із публікації у львівській газеті "Високий замок".

"Польський "страж граничний", поглянувши на наше авто, відразу заметушився. Сказав чоловікові за кермом, що у нас не все гаразд з машиною. Подумала: що раптом сталося? А він показав на тризуб на багажнику. Мовляв, у Польщі закон це забороняє. Чоловік здивувався, адже тризуб не створює аварійної ситуації, нікому не заважає. Тоді прикордонник приніс книжку з польським законом про дорожній рух, зачитав пункт, який не дозволяє розміщення на транспортному засобі знаків, що належать іншій державі, а не тієї, в якій машина була зареєстрована. "Страж граничний" говорить нам: або ви знімаєте тризуб, або я виписую штраф! Повторив це кілька разів. Наші пояснення, що їдемо транзитом, на нього не вплинули. Відповів: "Ви зараз на території Польщі, а у нас свій закон", - розповіла газеті Світлана Проник, яка їхала в цій машині.

Фото: wz.lviv.ua

Подружжя Проників кілька років живе і працює у французькому місті Бордо, там само зареєстровано їх автомобіль. За їхніми словами, вони часто перетинають українсько-польський кордон, але з вимогою зняти наліпку зіткнулися вперше.

Нагадаємо, 2 грудня Україна і Польща вирішили створити інститут добросусідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram