ГоловнаСвіт

Пентагон повідомив про вбивство одного з організаторів атаки на Charlie Hebdo

За даними Міноборони США, терорист був убитий в м. Ракка 26 листопада.

Пентагон повідомив про вбивство одного з організаторів атаки на Charlie Hebdo
Пентагон
Фото: syria.t30p.ru

В результаті авіаудару США в Сирії убитий один з лідерів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), пов'язаний з нападом на редакцію французького журналу Charlie Hebdo.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на одного з чиновників у Пентагоні.

Мова йде про Бубакара аль-Хакіма, який був убитий в м. Ракка 26 листопада.

У військовому відомстві вважають, що аль-Хакім спланував напад на редакцію Charlie Hebdo у Парижі в січні 2015 року. На їхню думку, він був наставником терористів, які напали на журналістів.

Як відзначає AP, аль-Хакім був заарештований в Сирії в 2008 році, але відбував покарання у Франції, оскільки був громадянином цієї країни. Він вважався одним з найрадикальніших молодих екстремістів з району Парижа, в якому жили брати Саїд і Шаріф Куаші, які скоїли напад на редакцію. Аль-Хакім вийшов з в'язниці в 2011 році, після чого поїхав у Туніс.

Напад на редакцію сатиричного журналу відбувся 7 січня 2015 року. Двоє чоловіків - Саїд і Шаріф Куаші - увірвалися в будівлю редакції та відкрили стрілянину по співробітниках видання. В результаті атаки загинули 12 осіб. Через кілька днів терористи, які напали на журнал, були вбиті в результаті спецоперації.

Нагадаємо, 1 грудня вийшов перший німецький випуск Charlie Hebdo з Меркель на обкладинці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram