ГоловнаСвіт

ЦРУ запідозрило Росію в допомозі Трампу на виборах президента США

Американські спецслужби підкреслили, що на вибори впливали люди, які були за "крок від уряду" РФ.

ЦРУ запідозрило Росію в допомозі Трампу на виборах президента США
ЦРУ

Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США вважає, що Росія втрутилася в хід президентських виборів 2016 року, щоб допомогти перемогти Дональду Трампу.

Про це йдеться в секретній доповіді управління, повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела в урядових колах.

За даними видання, автори доповіді ЦРУ виявили низку осіб, пов'язаних з російським урядом, які постачали сайт WikiLeaks тисячами вкрадених електронних листів з штабу Демократичної партії США, зокрема - Гілларі Клінтон.

Проте спецслужби підкреслюють, що у них немає ніяких доказів того, що вплив на президентські вибори в США курирували з Кремля. За їхньою інформацією, люди, які передавали Wikileaks листа, були за "крок від уряду".

У свою чергу в команді обраного президента США Дональда Трампа розкритикували доповідь ЦРУ. У заяві йдеться, що доповідь написали "ті ж самі люди, які стверджували, що у Саддама Хусейна є зброя масового знищення".

"Вибори закінчилися давно. Настав час рухатися далі і знову робити Америку великою", - наголошується в заяві.

Раніше члени Палати представників Елай Каммінгс і Ерік Суолуел внесли в Конгрес законопроект про створення незалежної комісії для розслідування ролі російського уряду в кібератаках, що відбувалися під час передвиборної кампанії в США. У комісії пропонується включити 12 осіб - представників як Демократичної, так і Республіканської партії. Результати своєї роботи комісія повинна подати не пізніше ніж через півтора року з моменту створення.

У жовтні адміністрація президента США Барака Обами звинуватила Росію у проведенні широкомасштабної кампанії з втручання у вибори президента США, включаючи злом комп'ютерів Національного комітету Демократичної партії США та інших політиків. Також адміністрація Обами звинуватила Росію у зломі серверів комітету Демократичної партії щодо виборів у Конгрес і у витоку персональних даних членів партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram