ГоловнаСвіт

ЄС не збирається визнавати російської анексії Криму, - Могеріні

Верховний представник ЄС закликала до повного виконання мінських угод.

ЄС не збирається визнавати російської анексії Криму, - Могеріні
Федерика Могерини
Фото: EPA

Верховний представник Європейського Союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні заявляє, що Євросоюз ніколи не визнає російської анексії Криму і далі буде закликати повернути його.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Російська анексія Криму і дестабілізація ситуації на сході України є жахливим порушенням принципів ОБСЄ і міжнародного права. ЄС не визнає анексії і продовжуватиме закликати до його повернення", - заявила Могеріні 8 грудня на зустрічі глав МЗС ОБСЄ в Гамбурзі.

Крім того, за словами верховного представника, ЄС буде продовжувати закликати до дотримання перемир'я на Сході України і повного виконання усіма сторонами мінських угод.

Могеріні підкреслила необхідність повного, безпечного та безперешкодного доступу місії спостерігачів ОБСЄ на всю територію України, включаючи кордон з Росією, а також розширення діяльності місії на російські контрольно-пропускні пункти, повідомляє DW. ЄС готовий підтримати можливу місію ОБСЄ для посилення безпеки під час місцевих виборів у Донбасі і зробити внесок у післявоєнне відновлення в регіоні, сказала Могеріні.

Вона також наголосила, що ЄС продовжує бачити в ОБСЄ важливу опору для європейської безпеки, "яка може бути інструментом і основою для миру та безпеки на нашому континенті".

8 грудня в Гамбурзі проходить конференція ОБСЄ, в якій беруть участь близько 50 глав МЗС країн-учасниць організації. Головну увагу на форумі ОБСЄ приділено конфлікту на Сході України і боротьбі з міжнародним тероризмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram