ГоловнаСвіт

Шість країн Заходу закликали до негайного перемир'я в Алеппо

Ситуацію в Алеппо вони охарактеризували як "гуманітарну катастрофу".

Шість країн Заходу закликали до негайного перемир'я в Алеппо
Фото: EPA/UPG

Лідери Німеччини, Великобританії, Франції, Італії, Сполучених Штатів Америки та Канади в своїй спільній заяві закликали до "негайного припинення вогню" в сирійському місті Алеппо, повідомляє DW.

Як йдеться в заяві лідерів шести держав, яка була оприлюднена в середу, 7 грудня, якщо гуманітарна допомога не буде негайно доставлена в контрольовану повстанцями частину міста, це призведе до "гуманітарної катастрофи".

"Ми засуджуємо дії сирійського режиму і його союзників, передовсім Росії, за перешкоджання доставки гуманітарної допомоги, а також рішуче засуджуємо атаки з боку сирійського режиму, в результаті яких гинуть цивільні і руйнується медична інфраструктура, а також використання ним бочкових бомб і хімічної зброї" , - наголошується в заяві.

На думку США, ФРН, Великобританії, Франції, Італії та Канади, в Сирії відбуваються військові злочини, розслідувати які повинна Організація Об'єднаних Націй. Лідери країн відзначають, що відповідальні за військові злочини в Сирії повинні понести за це відповідальність.

"Ми готові прийняти додаткові обмежувальні заходи проти осіб та організацій, які діють в інтересах сирійського режиму або від його імені", - наголошується в заяві.

Також вони звинувачують Росію в тому, що вона блокує ухвалення рішення в Раді Безпеки ООН, які могли б дозволити встановити в сирійському Алеппо тимчасове перемир'я.

Нагадаємо, 5 грудня Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй не змогла ухвалити резолюцію, яка дозволила б встановити 7-денне припинення вогню в сирійському місті Алеппо, через накладення Росією і Китаєм вето.

За даними ЮНІСЕФ, оприлюдненими 7 грудня, майже шість мільйонів дітей в Сирії потребують термінової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram