ГоловнаСвіт

Суд в Ірландії розморозив €100 млн на рахунках Ходорковського

Російська сторона заявила, що не знала про прохання Ходорковського розморозити рахунки.

Рахунки колишнього голови компанії ЮКОС Михайла Ходорковського в ірландських банках розморожено. Таке рішення прийняв суд Ірландії.

Про це російський опозиціонер написав у своєму Twitter.

Ходорковський звернувся до суду наприкінці листопада. Рахунки були заморожені у 2011 році відповідно до закону про злочини, пов'язані з відмиванням доходів і фінансуванням тероризму. На них було близько €100 млн.

Представник Росії в судових спорах із колишніми акціонерами компанії ЮКОС, голова Міжнародного центру правового захисту Андрій Кондаков повідомив "Интерфакс", що російська сторона вкрай здивована рішенням суду Ірландії, оскільки її не повідомили про прохання Ходорковського розморозити рахунки.

Представники Ходорковського при цьому зазначили, що суд Ірландії прийняв рішення розморозити рахунки, взявши до уваги рішення російського суду у справі ЮКОС.

Михайла Ходорковського заарештували 2003 року за звинуваченням у розкраданні коштів і несплаті податків. У 2005 році російський суд визнав його винним у шахрайстві. У 2010 році суд визнав Ходорковського винним у привласненні і відмиванні грошових коштів і призначив йому додатковий термін.

У зв'язку з рішенням російського суду від 2010 року ірландська поліція заморозила кошти двох фондів Ходорковського. За законодавством Ірландії, бюро поліції з розслідування випадків шахрайства може за рішенням суду заморожувати кошти на 28 днів, що робило протягом понад п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram