ГоловнаСвіт

Керівництво болівійської авіакомпанії затримали у справі про авіакатастрофу в Колумбії

Голова авіакомпанії називав причиною авіакатастрофи те, що екіпаж пропустив дозаправку в аеропорту болівійського міста.

Керівництво болівійської авіакомпанії затримали у справі про авіакатастрофу в Колумбії
Авиакатастрофа в Колумбии
Фото: EPA/UPG

У справі про катастрофу літака в Колумбії з гравцями бразильської футбольної команди "Шапекоенсе" затримали керівництво болівійської авіакомпанії LaMia, якій належав лайнер.

Про це повідомляє болівійське інформаційне агентство ABI.

Поліцейські затримали голову компанії Густаво Варгаса, його секретаря і інженера LaMia. Ще три людини проходять у справі підозрюваними, зараз вони на волі.

Раніше Варгас заявив, що причиною авіакатастрофи могло стати те, що екіпаж пропустив дозаправку в аеропорту болівійського міста Кобіха.

З опублікованих переговорів пілотів і диспетчерів випливає, що незадовго до катастрофи літака екіпаж повідомляв в аеропорт Медельїн про брак палива. Через невелику кількість пального в баку літак не вибухнув під час аварії - він розколовся на дві частини від удару об землю. Катастрофа сталася 29 листопада.

На борту літака перебували 77 осіб, 70 із них загинули. Сімом вдалося вижити під час катастрофи, згодом один із них помер у лікарні. Пасажирами повітряного судна були гравці та співробітники бразильської футбольної команди "Шапекоенсе", а також журналісти, які супроводжували клуб. Команда летіла на фінал Південноамериканського кубка з футболу, в який пройшла вперше в своїй історії. Через тиждень після авіакатастрофи, в якій загинула більшість гравців команди, Південноамериканська футбольна федерація присудила "Шапекоенсе" перемогу в турнірі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram