ГоловнаСвіт

Генсек НАТО пообіцяв Чорногорії гарантії безпеки

"Членство в НАТО вигідне не тільки Чорногорії. Це також вигідно НАТО", - зазначив Столтенберг.

Генсек НАТО пообіцяв Чорногорії гарантії безпеки
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг переконаний, що Чорногорії буде корисно стати членом НАТО, враховуючи, що ідея Альянсу полягає в захисті союзниками один одного.

Про це він заявив на прес-конференції, що проходить у Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Чорногорія стане частиною сильного військового союзу в світі, отримає гарантії безпеки, які надає НАТО, і ми будемо підтримувати один одного і захищати один одного, а напад на одну країну буде розглядатися як напад на весь союз", - зазначив Столтенберг.

За його словами, Альянс буде забезпечувати мир, стабільність і безпеку Чорногорії, "як упродовж майже 70 років забезпечується безпека будь-якого союзника по НАТО".

"Я хочу також наголосити, що членство в НАТО вигідне не тільки Чорногорії. Це також вигідно НАТО, тому що Чорногорія робитиме внесок у нашу колективну оборону і в безпеку всієї організації. Ми маємо на увазі її стратегічне положення, близькість до Адріатичного моря", - зазначив Столтенберг.

Він також вказав на те, що Чорногорія може надати Альянсу свій військовий потенціал і нагадав, що "Чорногорія вже робить свій внесок, беручи участь у нашій роботі в Афганістані".

Нагадаємо, у вівторок Комітет Сенату США з міжнародних відносин одностайно схвалив протокол про вступ Чорногорії в НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram