ГоловнаСвіт

Литва відмовила у в'їзді суддям Конституційного суду РФ через рішення щодо анексії Криму

Російські судді у березні мали намір прибути на Всесвітній конгрес конституційних судів.

Литва відмовила у в'їзді суддям Конституційного суду РФ через рішення щодо анексії Криму
Фото: naviny.by

Литва вирішила не впускати на територію країни суддів Конституційного суду РФ, який узаконив анексію Росією Криму. Про це інформує DELFI.

Повідомляється, що російські судді мали намір прибути на Всесвітній конгрес конституційних судів, який повинен відбутися в березні. Однак у листопаді цього року Департамент міграції за пропозицією МЗС Литви вирішив внести суддів Конституційного суду РФ у список осіб, в'їзд яким до Литви заборонено.

"Рішення прийняте тому, що в 2014 році Конституційний суд Росії ухвалив судове рішення, яким формалізував анексію Криму, а це грубе порушення загальновизнаних норм міжнародного права", - сказав прес-аташе литовського зовнішньополітичного відомства Кястутіс Вашкелявічус.

За його словами, Литва інформувала про своє рішення всі країни ЄС. За словами представника МЗС, російські судді внесені в списки "з урахуванням всіх передбачених правовими актами норм і процедур". Судді мають право оскаржити це рішення литовської дипломатії в судах Литви.

Видання повідомляє, що президент Росії Володимир Путін назвав таке рішення "ідіотським".

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр РФ Дмитро Рогозін запропонував литовським політикам використовувати для виробництва "памперсів" папір, призначений для друку інструкцій на випадок війни з Москвою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram