ГоловнаСвіт

Після скандалу в Петербурзі припинили випуск ліжечок у формі "Бука"

"Буки" становили близько 5% усіх замовлень петербурзької меблевої фабрики.

Після скандалу в Петербурзі припинили випуск ліжечок у формі "Бука"
Фото: carobus.net

Петербурзька фабрика Carobus після скандалу припинила виробництво дитячих ліжечок у формі ракетної установки "Бук".

Про це "Радіо Балтика" розповів директор підприємства Антон Коппель.

"Ми зрозуміли, що не треба популяризувати тему з дитячою зброєю і згортаємо цю ініціативу, оскільки не беремося вирішувати за людей, що добре, а що погано. І хоча після скандалу позитивних відгуків на ліжечка "Буки" було більше, ніж негативних, ми вирішили даремно не турбувати суспільство, яке до цього не готове", - заявив Коппель. За його словами, цю модель можна буде замовити в особливому порядку.

Директор додав, що "Буки" становили не більш ніж 5% усіх замовлень.

Про ліжечка в формі "Бука" стало відомо в жовтні. Тоді директор меблевої компанії пояснив, що спеціальну лінійку ліжечок у вигляді танка, літака та ракетної установки було випущено до 71-річчя Перемоги.

"Бук" - самохідний зенітний ракетний комплекс, призначений для боротьби з маневруючими аеродинамічними цілями на малих і середніх висотах в умовах інтенсивної радіопротидії.

Нагадаємо, Boeing 777, що здійснював рейс MH17 (Амстердам - Куала-Лумпур), зазнав аварії 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. 195 із них були громадянами Нідерландів.

Згідно з висновками міжнародної слідчої комісії, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній" було збито з комплексу "Бук", привезеного з Росії, з території, що підконтрольна проросійським бойовикам. Після аварії літака "Бук" повернули в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram