ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Фонд дочки Путіна проведе масштабний конгрес у МДУ за рахунок "Роснафти"

Суму допомоги від "Роснафти" фонд Тихонової не називає. 

Фонд дочки Путіна проведе масштабний конгрес у МДУ за рахунок "Роснафти"
Катерина Тихонова
Фото: kashin.guru

Російська держкомпанія "Роснафта" стала єдиним фінансовим спонсором грудневого конгресу, організованого МДУ і фондом "Іннопрактика" дочки президента РФ Володимира Путіна Катерини Тихонової.

Про це повідомляє "Дождь". Зазначається, що в форумі вперше візьмуть участь члени уряду.

7 грудня в МДУ пройде конгрес "Інноваційна практика: наука плюс бізнес". Його щорічно влаштовують фонд Катерини Тихонової "Іннопрактика" разом із МДУ. Цього року бюджет форуму був збільшений, повідомили "Дождю" в "Іннопрактиці". Згідно з відповіддю прес-служби фонду на запит "Дождя", всі витрати взяла на себе "Роснафта", компанія була обрана за підсумками тендера.

Конгрес влаштовують уже втретє: перший, зі статусними спікерами, фонд організував 2014 року, через два роки після заснування. Відтоді кількість запрошених експертів зросла втричі, до 120 чоловік, серед них високопоставлені чиновники, представники великого бізнесу і глави держкорпорацій.

Цього року на конгресі, згідно з його програмою, вперше очікують урядовців: як "експерт" виступить віце-прем'єр Ігор Шувалов, призначений куратором будівництва долини МДУ від уряду. Очікуються також заступник голови уряду Аркадій Дворкович і помічник президента РФ Андрій Білоусов.

Як і минулих років, у конгресі беруть участь гендиректор "Сибура" Дмитро Конов, голова правління "Інтер РАО" Борис Ковальчук, голова "Газпром нафти" Олександр Дюков, помічник президента Андрій Фурсенко. Дюков і Конов входять до опікунської ради "Іннопрактики".

"Роснафта" стала титульним партнером, тобто оплачує всю організацію заходу в обмін на рекламні послуги в рамках заходу", розповіли в прес-службі фонду. Інших спонсорів цього року захід не має, уточнили в "Іннопрактиці". 

У 2014 році генеральним партнером конгресу "Іннопрактики" і МДУ був "Росатом", він також входив до числа партнерів заходу 2015 року поряд з "РВК" і "Новатеком". Але участь цього року як титульного партнера "Роснафти" виключає можливість спонсорства іншими компаніями, розповіли в "Іннопрактиці", представники "Росатому" цього року візьмуть участь в конгресі як експерти. "Як будь-який стартап, спочатку ми знайшли спонсорів з мінімальним бюджетом, щоб показати, як "це працює". І проект "вистрілив", розповіли "Дождю" в" Іннопрактиці". 

Суму допомоги від "Роснафти" фонд не називає. Не розкриває її і прес-секретар Михайло Леонтьєв. Він зазначив лише, що компанія активно співпрацює з "Іннопрактикою". Отримати коментар у прес-службі МДУ не вдалося.

Місцем проведення конгресу обраний Ломоносівський корпус МДУ - там зараз офіси та лабораторії "Іннопрактики", а в майбутньому корпус стане частиною науково-технологічної долини університету. Про те, що саме цей фонд розробляє концепцію створення долини і розширення території МДУ, вперше повідомлялося в розслідуванні РБК. Тоді з'ясувалося, що у фонду значна опікунська рада: глава "Роснафти" Ігор Сєчін, екс-глава "Роснано", а нині перший заступник керівника адміністрації президента Сергій Кирієнко, гендиректор "Ростех" Сергій Чемезов, керівники "Сибура" і "Новатека". Агентство Рейтер пояснило інтерес найбільшого бізнесу до фонду тим, що Тихонова є дочкою президента. Сам Путін на прес-конференції на питання про їхню кревність сказав, що не коментує "питання, пов'язані з його сім'єю".

Як повідомлялося в листопаді, на будівництво центру рок-н-ролу для спортшколи дочки Путіна витратять $29 млн.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram