ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума достроково припинила депутатські повноваження одного з найбагатших "єдиноросів"

Мільярдер не став пояснювати причини складання своїх депутатських повноважень. 

Держдума достроково припинила депутатські повноваження одного з найбагатших "єдиноросів"
Фото: obozrevatel.com

Держдума достроково припинила повноваження одного з найбагатших депутатів від "Єдиної Росії", мільярдера Олександра Скоробогатька.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Скоробогатько сам ухвалив рішення про дострокову здачу свого мандата і скерував відповідну заяву про складання депутатських повноважень з 21 листопада.

"Спеціального пояснення він фракції не дав", - сказав раніше "Інтерфаксу" перший заступник голови фракції "Єдина Росія" Андрій Ісаєв на питання про причини такого рішення депутата.

Скоробогатько був четвертим депутатом Держдуми сьомого скликання за розміром свого статку. Його дохід за 2015 рік становив близько 745 млн рублів.

У рейтингу "Найбагатших бізнесменів Росії", який Forbes склав, Скоробогатько посідає 40-е місце зі статком $ 2,3 млрд. Колишньому депутату і його рівноправному партнерові Олександру Пономаренку належать 65,3% акцій у компанії "Шереметьєво Холдинг", що володіє аеропортом "Шереметьєво" .

Нагадаємо, що у вересні "Єдина Росія" набрала 54% голосів на виборах до Держдуми. Пізніше ЗМІ повідомили про однакові результати "Єдиної Росії" на 100 виборчих дільницях у Саратовській області

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram