ГоловнаСвіт

Онук Іслама Карімова припустив спробу вбивства його матері

Іслам Карімов-молодший розповів, що його мати перебуває під "неофіційними домашнім арештом". 

Онук Іслама Карімова припустив спробу вбивства його матері
Гульнара Каримова

Онук колишнього президента Узбекистану Іслама Карімова Іслам Карімов-молодший в інтерв'ю ВВС розповів, що його матір Гульнару Карімову можуть убити.

За словами Карімова, його мати фактично утримується під домашнім арештом, проте офіційних звинувачень їй не пред'являли.

"Зараз у них є в планах, я знаю це майже на 100%, що вони хочуть. Я не можу сказати, яким чином, тому що це їхні якісь плани, але вони хочуть ліквідувати її, найпевніше через якесь отруєння . Потім звинуватять когось іншого", - сказав Карімов.

При цьому він не уточнив, хто саме планує вбивство. "Дуже складно сказати, хто саме, я можу не знати точно, я можу звинуватити людину", - сказав він.

Карімов-молодший також розповів, що зараз його мати перебуває під "неофіційними домашнім арештом".

"Тобто їй не пред'явили звинувачень, їй не сказали, в якій справі, на який термін. Просто помістили під домашній арешт. Але це було при дідусеві. Зараз його немає. І ніхто не оголосив, чи триває домашній арешт, чи оновлюється, чи офіціалізується - це саме політична ситуація, я думаю, більше", - зазначив він. За його словами, в контакті з матір'ю перебуває лише його сестра.

Гульнара Карімова - старша дочка першого президента Узбекистану Іслама Карімова. 2013 року вона опинилася в центрі корупційного скандалу, після чого перебувала під домашнім арештом.

У листопаді 2016 з'явилося повідомлення про смерть Карімової. Однак пізніше цю інформацію спростували.

Влада Узбекистану офіційно оголосили про смерть Іслама Карімова 22 вересня. Наступного дня його поховали в Самарканді. 28 серпня Карімова госпіталізували з крововиливом у мозок, з 29 серпня ЗМІ кілька разів повідомляли, що президент Узбекистану помер.

Гульнара Карімова не була помічена на похоронах свого батька. Дочка Іслама Карімова є фігуранткою розслідування, що ведеться кількома країнами, про корупцію на телекомунікаційному ринку Узбекистану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram