ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії політв'язня Дадіна на півроку помістили в одиночну камеру

"Одиночка" стала покаранням за бійку опозиціонера з сусідом по камері.

У Росії політв'язня Дадіна на півроку помістили в одиночну камеру
Ильдар Дадин
Фото: facebook.com/masha.ryabikova

Російський політв'язень Ільдар Дадін проведе півроку в одиночній камері.

Про це в Twitter повідомила його дружина Анастасія Зотова.

"Уповноважений з прав людини респ. Карелія Олександр Шарапов відвідав учора Дадіна і з'ясував, що Ільдара помістили в ПКТ на 6 місяців", - написала Зотова.

У середині листопада Дадін побився зі своїм сусідом по камері. Активіст отримав удар у губу, а його сусідові по камері діагностували струс мозку.

Після бійки адміністрація колонії оголосила їм дисциплінарні стягнення у вигляді переведення до приміщення камерного типу, але на який термін не уточнювали.

1 листопада Дадін поскаржився на регулярні побиття в колонії. В управлінні ФСВП підтвердили застосування фізичної сили до ув'язненого, але лікарі не виявили на його тілі слідів побоїв. Сам Дадін стверджує, що їх немає, тому що в момент побиття він був в одязі.

Ільдар Дадін став першим, кого визнали винуватим за статтею 212.1 КК РФ (неодноразові порушення на мітингах). У грудні 2015 року його засудили до трьох років колонії загального режиму.

Визнано політв'язнем, оскільки кримінальне переслідування здійснюється винятково в зв'язку з насильницьким здійсненням права на свободу зборів, за звинуваченням у правопорушенні, подія якого відсутня, з порушенням права на справедливий судовий розгляд і застосуванням непропорційного осудній дії утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram