ГоловнаСвіт

NYT назвала ім'я міністра фінансів в адміністрації Трампа

Очікується, що міністр займеться реалізацією передвиборних обіцянок Трампа.

NYT назвала ім'я міністра фінансів в адміністрації Трампа
Стивен Мнучин
Фото: Hollywood Reporter

Обраний президент США Дональд Трамп призначить фінансиста Стівена Мнучіна (Steven Mnuchin) на пост міністра фінансів у своїй адміністрації.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на близькі до перехідної команди Трампа джерела.

53-річний Мнучін був головою комітету фінансів передвиборного штабу Трампа. Він почав свою кар'єру в Goldman Sachs, ставши партнером у компанії, а потім створив свій власний хедж-фонд. Мнучін займався фінансуванням кінопроектів, серед яких - "Люди Ікс" і "Аватар".

На посту міністра фінансів Мнучін може зіграти важливу роль у формуванні економічної політики адміністрації Трампа, включаючи такі питання, як обіцяне Трампом зниження податків, збільшення витрат на інфраструктуру і зміна умов міжнародної торгівлі США, зазначає видання.

Трамп і Мнучін знайомі вже багато років: компанія Мнучіна брала участь у фінансуванні проекту фірми Трампа в Чикаго, а в 2008 році Трамп подав позов проти фірми Мнучіна з метою збільшити термін виплати виданої йому позики. Мнучін ніколи не працював в уряді.

Раніше, за даними Politico, Трамп запропонував пост міністра фінансів одному з керівників групи компаній Blackstone Group Джонатану Грею, але той від посади відмовився.

Нагадаємо, минулого тижня губернатор Південної Кароліни прийняла пропозицію Трампа зайняти пост постпреда США при ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram