ГоловнаСвіт

Українська делегація в Мінську зосередиться на питаннях безпеки і гуманітарній ситуації, - Клімкін

Україна має намір надати представникам "нормандської четвірки" переконливі факти порушень з боку РФ на Донбасі.

Українська делегація в Мінську зосередиться на питаннях безпеки і гуманітарній ситуації, - Клімкін
Павел Климкин
Фото: пресс-служба президента

Українська делегація в Мінську порушуватиме як першочергові питання безпеки та гуманітарні.

Про це голова МЗС України Павло Клімкін заявив перед початком переговорів, пише в своєму "Фейсбуці" перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Українська сторона висловлює обурення фактом невідкриття КПВВ "Золоте", який заблоковано з березня 2016 року, - наголошено в повідомленні. - Міністр заявив, що готовий сьогодні запросити на відкриття КПВВ своїх колег (Франка-Вальтера) Штайнмаєра та (Жана-Марка) Еро, щоб росіяни нарешті дали відмашку ОРДЛО не знущатися з цивільного населення і відкрити цей пункт".

"Україна наполягає на якнайшвидшому звільненні заручників, і ми будемо порушувати це питання як пріоритетне. Ми вимагаємо негайного звільнення 57 заручників, утримання яких підтвердили ОРДЛО. Також українська сторона порушуватиме питання заручників у РФ. Усього в ОРДЛО, за інформацією СБУ, утримують 108 заручників, але поки ОРДЛО підтверджують інформацію тільки про 57. Також ми наполягаємо на негайному допуску МКЧХ до пошуку зниклих безвісти - в цьому страшному списку 495 осіб на сьогодні", - йдеться в повідомленні.

Відзначають також, що Україна стурбована щоденним порушенням режиму тиші і надасть переконливі факти порушень з боку РФ на Донбасі.

Ще однією важливою темою переговорів стане створення з боку РФ екологічної катастрофи на Донбасі, починаючи з водопостачання (Торецьк, яке вже тиждень без води), і продовжуючи іншими подібними історіями, які сьогодні буде порушувати міністр і українська делегація, відзначила Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram