ГоловнаСвіт

Трамп вважає, що кубинці будуть жити вільно після смерті Кастро

Трамп назвав Кастро "жорстоким диктатором, який піддавав репресіям власний народ протягом майже шести десятків років".

Трамп вважає, що кубинці будуть жити вільно після смерті Кастро
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Обраний президент США Дональд Трамп вважає, що після смерті Фіделя Кастро кубинське суспільство буде більш вільним і країна почне рухатися "шляхом свободи і процвітання".

Про це він написав у своїй офіційній заяві, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що Трамп назвав Кастро "жорстоким диктатором, який піддавав репресіям власний народ протягом майже шести десятків років".

"Хоча Куба залишається тоталітарною острівною державою, я сподіваюся, що сьогоднішній день знаменує відхід від жахів, що тривали занадто довго, в напрямку майбутнього, в якому чудовий кубинський народ нарешті буде жити вільно, як він того цілком заслуговує", - вважає Трамп.

Республіканець запевнив, що його адміністрація "буде робити все, що зможе, щоб гарантувати, що кубинський народ нарешті отримає можливість почати шлях до процвітання і свободи".

Нагадаємо, під час передвиборної кампанії Трамп жорстко критикував керівництво Куби і заявляв, що готовий повернути назад розпочатий Бараком Обамою процес нормалізації відносин між Вашингтоном і Гаваною.

Кастро помер 26 листопада на 91-му році життя. Президент Петро Порошенко висловив співчуття народу Куби в зв'язку з кончиною Фіделя Кастро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram