ГоловнаСвіт

Півмільйона дітей у Сирії живуть в умовах облоги - ЮНІСЕФ

Тільки в східному Алеппо в умовах блокади живуть 100 тисяч дітей.

Півмільйона дітей у Сирії живуть в умовах облоги - ЮНІСЕФ
Фото: EPA/UPG

У Сирії за останній рік кількість дітей, які живуть в умовах блокади, подвоїлася і становить 500 тисяч. Про це йдеться в звіті дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

За даними організації, в 16 районах по всій країні діти майже повністю відрізані від зовнішнього світу, не отримують гуманітарної допомоги і позбавлені доступу до послуг першої необхідності, включаючи медицину і освіту.

"Діти гинуть і отримують поранення, вони занадто налякані, щоб ходити в школу і грати, вони виживають в умовах нестачі їжі і майже повної відсутності ліків", - відзначає виконавчий директор ЮНІСЕФ Ентоні Лейк.

Організація наголошує, що деякі сирійські громади не отримують ніякої допомоги вже протягом двох років.

За оцінками ЮНІСЕФ, в одній тільки східній частині Алеппо в облозі опинилися 100 тис. дітей.

ЮНІСЕФ закликає всі сторони конфлікту зняти блокади, а також забезпечити негайний, безумовний і постійний доступ до них гуманітарних місій по всій території країни.

Відзначаючи, що наближається шоста річниця початку конфлікту в Сирії, ЮНІСЕФ знову закликає учасників бойових дій припинити облогу міст.

Нагадаємо, конфлікт в Сирії, який починався з мирних акцій протесту проти президента Башара Асада, але поступово перетворився в громадянську війну, триває з 2011 року. За даними ООН на 2015 рік, в світі налічується близько 60 млн біженців. Гуманітарна криза була спровокована значною мірою через сирійський конфлікт. ООН назвала ситуацію найбільшою кризою з часів Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram