ГоловнаСвіт

Росія назвала дату запуску залізниці в обхід Луганської області

Роботи ведуться з весни 2015 року. 

Росія назвала дату запуску залізниці в обхід Луганської області
Фото: modelldepo.ru

Компанія "Російські залізниці" здасть в експлуатацію залізничну ділянку Журавка-Міллерово між Воронезькою та Ростовською областями, яку будують в обхід України, у серпні 2017 року. Про це заявив заступник міністра оборони РФ Дмитро Булгаков, пише "Інтерфакс".

Зараз російські поїзди прямують там залізницею, яка прокладена по території Луганської області та кілька разів перетинає російсько-український кордон.

"Залізничне сполучення на ділянці Журавка-Міллерово буде відкрите вже 15 серпня 2017 року. Цього дня по цій двопутній електрифікованій залізничній гілці підуть перші поїзди з людьми і вантажами", - сказав у суботу Булгаков під час робочої поїздки у Воронезькій області для контролю ходу будівництва залізниці.

На гілці Журавка-Міллерово планується побудувати сім залізничних станцій і п'ять підстанцій, а також здійснити повну електрифікацію гілки.

Про плани побудувати нову залізничну гілку, що веде на південь Росії в обхід української території, було оголошено 2014 року після погіршення відносин між Москвою і Києвом через анексію Криму Росією і участь російських військ у конфлікті на Донбасі. Російські військові приступили до виконання робіт за домовленістю з РЗ через рік.

2012 року Росія пропонувала перенести кордон України в цьому районі, але ця ідея не здобула підтримки.

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram