ГоловнаСвіт

Times: Росія збирає біля кордонів України дві нові ударні групи

А на території України ідентифіковано 5010 російських військових і ще 35 тис. місцевих бойовиків.

Російська армія мобілізує дві нові ударні групи для проведення бойових операцій в Україні.

Про це пише британське видання "Times", посилаючись на дані військової розвідки України.

"3-я мотострілецька дивізія зосереджена в м. Валуйки (містечко, розташоване за п'ять миль від українського кордону). У той же час 150-а мотострілецька дивізія перебуває на 30 миль вглиб російської території неподалік Новочеркаська", - йдеться в статті.

Британське видання розповідає, що міжнародні спостерігачі нарахували 3444 атаки за тиждень інтенсивних боїв. До того ж, "українська влада стурбована, що перемога на президентських виборах у США Д. Трампа, який висловлював захоплення російським президентом Путіним, може стимулювати Кремль завдати нових ударів".

"Ситуація в зоні конфлікту показує всі ознаки контрольованої ескалації - провокаційні обстріли, метою яких є показати силу і присутність противника і виснаження українських військових підрозділів", - цитує видання повідомлення ГУР МОУ.

Крім того, тисячі російських солдатів потрапляють в Україну через 11 автомобільних і залізничних переходів. "Українські аналітики кажуть, що вони ідентифікували не менш як 5010 російських військовослужбовців, які працюють з 35000 сепаратистськими найманцями, таким чином створюючи основу комплексної бойової сили під командуванням Кремля", - йдеться в статті.

"Росіяни вчать сепаратистів керувати танками. Якщо група складається з 6 сепаратистів, то між ними обов'язково є один росіянин", сказав "Times" перший секретар посольства України в Лондоні Денис Сеник.

Видання також повідомило, що в середу Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив про передання на розгляд справи про збиття над Україною літака "Malaysia Airlines" MH17 у липні 2014 року як "злочин проти людяності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram