ГоловнаСвіт

Через Brexit кожна британська сім'я щорічно втрачатиме по €1,5 тисячі

У британському Інституті фіскальних досліджень прогнозують найгірше для британців десятиліття за рівнем життя.

Через Brexit кожна британська сім'я щорічно втрачатиме по €1,5 тисячі

Після виходу Великобританії з Євросоюзу кожна британська сім'я щорічно втрачатиме близько €1474.

Про це пише видання

The Independent із посиланням на матеріали Інституту фіскальних досліджень Сполученого Королівства.

"Усі жителі країни відчують ці зміни, проте найбільшої шкоди буде завдано працюючому населенню, тоді як пенсіонери будуть ефективніше захищені від майбутніх скорочень", - заявив співробітник інституту.

Як зазначають, працівники потерпатимуть через очікуване 3,7% коефіцієнта зниження доходів до початку наступного десятиліття порівняно з прогнозом, зробленим до референдуму.

"Це, безперечно, буде найгірше десятиліття за рівнем життя, звичайно, після останньої війни і, ймовірно, з 1920-х", - сказав керівник Інституту фіскальних досліджень Пол Джонсон.

Нагадаємо, що 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу ухвалили спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якомога швидше розпочати реалізацію рішення про вихід з ЄС.

Згідно зі статтею 50 Лісабонської угоди про Євросоюз, Великобританія повинна відправити формальне звернення в ЄС, після чого почнуться переговори про від'єднання. Вони не можуть тривати понад два роки.

2 жовтня Тереза Мей також заявляла, що

Британія почне вихід з ЄС щонайпізніше в березні 2017 року. Як повідомляли раніше в листопаді, соцопитування показало, що британці зараз проголосували б проти Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram