ГоловнаСвіт

Ультраправий кандидат у президенти Австрії заговорив про референдум з приводу виходу з ЄС

Норберт Хофер заявив, що хотів би бачити вдосконалений ЄС.

Ультраправий кандидат у президенти Австрії заговорив про референдум з приводу виходу з ЄС
Норберт Хофер

Кандидат на посаду президента Австрії від ультраправої Партії свободи Норберт Хофер дав зрозуміти, що буде домагатися проведення референдуму про вихід країни з Євросоюзу в разі, якщо Брюссель почне посилювати централізацію ЄС після Brexit.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

В інтерв'ю ВВС Хофер - один із двох фаворитів виборчої кампанії - заявив, що хоча і вважає членство в Євросоюзі важливим для Австрії, проте хотів би бачити "вдосконалений ЄС".

"Якщо відповіддю на Brexit буде підвищення централізації в Євросоюзі, коли національні парламенти втрачають свою владу і коли ЄС починає управлятися як держава, в цьому випадку ми хотіли би провести в Австрії референдум, оскільки подібні кроки означають конституційні зміни", - сказав Хофер.

Повторні вибори президента Австрії були призначені на 4 грудня після того, як Конституційний суд Австрії анулював результати другого туру президентських виборів. Перегляду результатів виборів домагалася саме Партія свободи.

Лідер Партії свободи Хайнц-Крістіан Штрахе заявив про численні порушення в процедурі голосування, в тому числі під час обробки бюлетенів, надісланих поштою.

Нещодавні опитування громадської думки показують, що обидва кандидати мають приблизно рівні шанси на обрання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram