ГоловнаСвіт

The Wall Street Journal дізналася про переговори сина Трампа з прихильниками РФ щодо ситуації в Сирії

У жовтні в Парижі дипломати, бізнесмени та політики обговорили способи взаємодії з РФ з приводу ситуації в Сирії.

The Wall Street Journal дізналася про переговори сина Трампа з прихильниками РФ щодо ситуації в Сирії
Дональд Трамп-младший
Фото: EPA/UPG

Старший син обраного президента США Дональда Трампа в жовтні в Парижі провів переговори з дипломатами, бізнесменами і політиками про способи взаємодії з Росією щодо ситуації в Сирії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на учасників цих зустрічей.

Так, Дональд Трамп-молодший узяв участь у заході, організованому французьким Центром політичних і міжнародних досліджень, засновник якого Фаб'єн Боссар та його дружина Ранд Кассіс тісно співпрацюють із Росією щодо сирійського питання, відзначає видання.

В інтерв'ю WSJ Кассіс заявила, що під час зустрічі вона спробувала продемонструвати Трампу-молодшому важливість взаємодії з Росією на Близькому Сході.

Келліен Конуей, старший радник обраного президента, підтвердила, що його син брав участь у заході. Вона додала, що "в ньому взяли участь кілька лідерів громадської думки з усього світу, які були зацікавлені у виборах у США". Вона при цьому не підтвердила, що той спілкувався з Кассіс.

Серед інших учасників зустрічі WSJ назвала екс-президента Туреччини Абдуллу Гюла, колишнього генсекретаря ООН Кофі Аннана і Джеймса Рубіна, який у минулому працював прес-секретарем Держдепу США і брав участь у президентській кампанії Гілларі Клінтон.

Під час своєї передвиборної кампанії Трамп заявляв, що план Гілларі Клінтон щодо Сирії "призвів би до третьої світової війни" через можливість конфлікту з Росією.

Нагадаємо, 8 листопада Дональд Трамп здобув перемогу на президентських виборах, обійшовши кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон. За республіканця віддали свої голоси 290 вибірників з 270 необхідних, за Клінтон - 232. При цьому кандидат від демократів обійшла Трампа за загальною кількістю виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram