ГоловнаСвіт

Ходорковський попросив ірландський суд розморозити €100 млн, які належать йому

Ірландська поліція заморожує кошти Ходорковського кожні 28 днів уже впродовж більш ніж п'яти років.

Ходорковський попросив ірландський суд розморозити €100 млн, які належать йому
Михаил Ходорковский
Фото: EPA/UPG

Михайло Ходорковський звернувся до окружного суду Ірландії з проханням розморозити кошти двох інвестиційних фондів, розташованих в Ірландії. Загальна сума заморожених коштів становить понад €100 млн.

Про це повідомляють на сайті Ходорковського.

Кошти цих фондів, бенефіціаром яких є Ходорковський, були заморожені в 2011 році після того, як йому призначили додатковий тюремний термін.

"Я не можу сказати, що не проживу без цих грошей, але я займаюся значною соціальною та громадською роботою. Я витрачаю доволі багато коштів на це і, звичайно, я міг би використовувати ці кошти", - сказав Ходорковський в інтерв'ю The Irish Times.

Слухання у справі про розмороження коштів Ходорковського почалися 21 листопада. На засіданні суду представник ірландського бюро поліції з розслідування випадків шахрайства заявив, що Ходорковського помилував президент Росії, але вирок не скасовано, повідомляє видання.

Михайла Ходорковського заарештували в 2003 році за звинуваченням у розкраданні коштів і несплаті податків. У 2005 році російський суд визнав його винним у шахрайстві. У 2010 році суд визнав Ходорковського винним у привласненні та відмиванні грошових коштів і призначив йому додатковий термін.

У зв'язку з рішенням російського суду від 2010 року ірландська поліція заморозила кошти двох фондів Ходорковського. За законодавством Ірландії, бюро поліції з розслідування випадків шахрайства може за рішенням суду заморожувати кошти на 28 днів, що робить уже впродовж більш ніж п'яти років.

Раніше в листопаді організація "Відкрита Росія" Ходорковського перетворилася на рух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram