ГоловнаСвіт

Американські приватні в'язниці виграли від перемоги Трампа на виборах - Associated Press

Трамп висловився на підтримку приватних в'язниць через "плутанину в тюремній системі країни".

Американські приватні в'язниці виграли від перемоги Трампа на виборах - Associated Press
Американская тюрьма

Обіцянка обраного президента США Дональда Трампа депортувати мільйони мігрантів і ймовірне призначення сенатора Джеффа Сешнса генеральним прокурором США обернуться великим доходом для приватних в'язниць.

Про це пише агентство Associated Press.

Деякі аналітики вважають, що під час президентства Трампа число в'язнів може вирости, про це свідчить і фондовий ринок, зазначає агентство. Зокрема, наступного дня після виборів акції CoreCivic Co. - компанії, раніше відомої як Corrections Corporation of America (Корпорація виправних установ Америки) - зросли на Нью-Йоркській фондовій біржі на 43%. Акції Geo Group і інших приватних тюремних компаній зросли на 21%.

Як зазначає АР, протягом останніх років число в'язнів скорочувалося, тому в серпні адміністрація президента США Барака Обами оголосила, що почне відмовлятися від послуг приватних в'язниць, оскільки, згідно з повідомленням Мін'юсту США, у приватних об'єктів більше проблем із безпекою, ніж у державних. При цьому відмова від послуг не поширюється на приватні в'язниці, якими користуються Імміграційна та митна поліція США (ICE), хоча федеральні чиновники заявили, що надалі хочуть відмовитися і від таких послуг.

Тим часом Трамп протягом своєї передвиборної кампанії заявив, що в тюремній системі країни панує плутанина, і висловився на підтримку приватних в'язниць.

"Я думаю, що ми можемо здійснити багато приватизацій і створити багато приватних в'язниць. Вони, здається, працюють набагато краще", - заявив Трамп у березні в інтерв'ю MSNBC.

Імміграційна та митна поліція США зараз утримує в ув'язненні близько 34 тис. нелегалів, які очікують депортації. 46 з приблизно 180 об'єктів, в яких ICE утримує цих іммігрантів, є приватними, близько 73% в'язнів перебувають у приватних пенітенціарних установах.

Центри утримання іммігрантів особливо вигідні для приватних тюремних компаній, оскільки вони отримують більшу суму на утримання кожного нелегала, ніж державні, зазначає агентство.

За даними АР, кандидат у генпрокурори Сешнс був одним з небагатьох сенаторів-республіканців, які блокували двопартійний законопроект, спрямований на скорочення терміну ув'язнення для наркозлочинців низького рівня.

Як повідомляли раніше, у США вимагають перерахувати голоси в ключових штатах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram