ГоловнаСвіт

Губернатор Південної Кароліни прийняла пропозицію Трампа зайняти посаду постпреда США при ООН

Ніккі Хейлі раніше відзначилася висловлюваннями проти політики Трампа.

Губернатор Південної Кароліни прийняла пропозицію Трампа зайняти посаду постпреда США при ООН
Никки Хейли
Фото: EPA/UPG

Губернатор штату Південна Кароліна Ніккі Хейлі погодилася на пропозицію обраного президента США Дональда Трампа стати постійним представником Сполучених Штатів при ООН.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на джерело в команді Трампа.

Якщо ця інформація підтвердиться, Хейлі стане першою жінкою в уряді республіканського президента. На посаді постпреда США в ООН вона змінить Саманту Павер, відому своєю підтримкою України.

Батьки Ніккі Хейлі іммігрували у США з Індії. Хейлі закінчила приватну середню школу в Оринджбурзі, а потім отримала ступінь бакалавра в галузі бухгалтерського обліку в Клемсонському університеті.

Працювала в корпорації FCR, яка переробляє й утилізує відходи, після чого 1994 року перейшла у фірму своєї матері Exotica International, що випускає високоякісний одяг. Незабаром сімейний бізнес виріс до багатомільйонної компанії.

1998 року Хейлі призначили в раду директорів Торгової палати округу Оринджбург, а 2003 року - у раду директорів Торгової палати Лексінгтона.

Хейлі стала скарбником Національної асоціації жінок-підприємців у 2003 році і президентом у 2004 році. Вона очолювала заходи в Лексінгтоні зі збору коштів для місцевої лікарні. Крім того, входить у Медичний фонд Лексінгтона, Фонд шерифа округу Лексінгтон і є членом Ротарі-клубу Лексінгтона.

2004 року обрана в Палату представників штату Південна Кароліна. Стала першою американкою індійського походження, яка зайняла цю посаду в штаті Південна Кароліна. Була переобрана 2006 року, а потім і 2008 року. Хейлі була секретарем комітетів: медичного, військового, державних і муніципальних справ.

14 травня 2009 року Хейлі оголосила, що буде балотуватися на посаду губернатора штату. 2 листопада 2010 року перемогла на загальних виборах кандидата від Демократичної партії Вінсента Шихіна, набравши 51% голосів проти 47% у суперника.

Була переобрана 4 листопада 2014 року, набравши 55,9% голосів виборців проти 41,4% у суперника-демократа Вінсента Шихіна.

44-річна Хейлі виступає за жорстку політику у сферах оборони і зовнішньої політики і вважається "висхідною зіркою" Республіканської партії. Раніше губернатор Кароліни висловлювалася проти політики Трампа і критикувала його за слова про заборону в'їзду мусульман на територію США. Водночас вона схвалила закон штату, спрямований проти нелегальних переселенців.

Окрім того, Хейлі є противницею абортів і послідовно голосує за законопроекти, які обмежують аборти і захищають майбутню дитину. Вона вважає, що кошти, які виділяють на державну освіту, можна використати ефективніше. Хейлі запропонувала план, згідно з яким зарплата вчителя буде визначатися не тільки стажем і кваліфікацією, а й продуктивністю праці. Його кваліфікаційний рейтинг буде визначатися оцінками і звітами керівників, учнів і батьків. Хейлі також виступає за зниження податків і за обов'язкове використання посвідчення особи з фотографією на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram