ГоловнаСвіт

Пакистан звинуватив Індію у вбивстві цивільних на спірній території

Індія підозрює пакистанську армію у вбивстві свої військових.

Пакистан звинуватив Індію у вбивстві цивільних на спірній території
Индийский военный патруль на пакистано-индийской границе
Фото: EPA/UPG

Пакистан звинуватив Індію в обстрілі пасажирського автобуса в долині Нілам у спірному регіоні Кашмір, у результаті чого загинули сім мирних громадян, ще сім отримали поранення.

Про це пише The New York Times.

У Північному командуванні індійської армії, яке забезпечує безпеку на підконтрольній Індії частині Кашміру, заявили, що перемир'я в спірному регіоні порушується, сторони продовжують обстрілювати одна одну.

Як зазначає NYT, обмін вогнем у Кашмірі триває безупинно вже кілька місяців, незважаючи на договір про припинення вогню, підписаний у 2003 році.

Напередодні індійська армія заявила про вбивство трьох солдатів на спірній території, при цьому зазначалося, що тіло одного з них було "понівечене". Індійське військове командування пообіцяло відплатити за "цей підлий акт", однак не знає, хто причетний до вбивства: пакистанська армія, місцеві бойовики чи обидві сторони.

Раніше представники Індії називали "понівеченими" обезголовлені тіла, зазначає NYT. При цьому це вже другий випадок за останній тиждень, коли тіло індійського солдата було знайдене "понівеченим".

Напруження між Індією і Пакистаном посилюється з вересня, коли бойовики вбили 19 індійських солдатів на військовій базі в прикордонній зоні. Індія заявила що бойовики прийшли з Пакистану, а через кілька днів індійська армія завдала "точкових ударів" по базах бойовиків уздовж лінії контролю.

Індія і Пакистан провели три повномасштабні війни, відколи вийшли з Британської Індії 1947 року. Найгострішим є питання про статус Кашміру, розділеного на пакистанську й індійську частини. Нью-Делі також звинувачує Ісламабад в спонсоруванні радикальних антиіндійських угруповань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram