ГоловнаСвіт

Новим президентом Парламентської асамблеї НАТО став італієць

Новообраний президент ПА НАТО заявив, що добре уявляє всі труднощі та виклики, з якими стикається Альянс.

Новим президентом Парламентської асамблеї НАТО став італієць
Паоло Алле
Фото: Wikipedia

Депутата Палати представників Італії Паоло Аллі обрано новим президентом Парламентської асамблеї НАТО.

Голосування відбулося сьогодні, в останній день літнього засідання ПА НАТО, в Стамбулі, повідомляє "Укрінформ".

У своєму першому виступі на новій посаді італійський парламентарій наголосив, що добре уявляє всі нові труднощі та виклики, яким протистоїть сьогодні Альянс.

Аллі замінив на посаді президента ПА НАТО американського конгресмена Майкла Тернера.

ПА НАТО об'єднує депутатів національних парламентів країн-членів, партнерів, а також представників міжнародних організацій.

Довідка: Паоло Аллі народився 6 липня 1950 року в італійському місті Леньяно, недалеко від Мілана. Після закінчення Політехнічного університету працював у великих італійських компаніях, що спеціалізуються в галузі енергетики. У 1993 році Аллі був обраний до міської ради міста Леньяно як радник від опозиції. У 1997 році він став заступником мера в новій адміністрації правоцентристів. На цій посаді працював до червня 2000 року, коли перейшов працювати в Ломбардію, спочатку як генеральний директор в Управлінні з комунальних питань, а потім - центральний директор із зовнішніх зв'язків, міжнародних відносин і комунікації.

З 2006-го по 2010 рік Аллі відповідав за політику кабінету президента Роберто Формігоні.

Був членом Ради директорів, а також заступником генерального комісара Expo 2015 - міжнародної виставки на тему "Нагодувати планету. Енергія для життя".

На загальних виборах 2013 року Аллі був обраний членом 17-го законодавчого органу Італійської Республіки в Ломбардії. Він є членом Комітету в закордонних справах, Комісії з політики Європейського Союзу і Комісії двопалатного для здійснення бюджетного федералізму.

У 2013 році приєднався до Нового правого центру на чолі з Анджеліно Альфано.

24 листопада 2014 року під час пленарної сесії, що відбулася в Гаазі, Аллі було обрано віце-президентом Парламентської асамблеї НАТО.

Нагадаємо, раніше голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел визнав наявність прогалин в оборонних можливостях Альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram