ГоловнаСвіт

Ґюлен небезпечніший, ніж Усама бін Ладен і ІДІЛ, - турецький міністр

Міністр Туреччини у справах ЄС вважає, що Ґюлен лише прикривається такими поняттями, як свобода, демократія, діалог і терпимість.

Ґюлен небезпечніший, ніж Усама бін Ладен і ІДІЛ, - турецький міністр
Фетхуллах Гюлен
Фото: EPA/UPG

Ватажок терористичної течії FETO, проповідник Фетхуллах Ґюлен небезпечніший, ніж Усама бін Ладен і терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це заявив міністр Туреччини у справах ЄС і голова турецької делегації на переговорах із Євросоюзом Омер Челік на полях міжнародного форуму з питань безпеки в Канаді, повідомляє агентство Anadolu.

За словами міністра, на відміну від "Аль-Каїди" і ІДІЛ, які відкрито говорять про свої терористичні цілі, Ґюлен прикривається такими поняттями, як свобода, демократія, діалог і терпимість.

Челік також наголосив, що діяльність FETO становить загрозу для канадського суспільства.

Говорячи про позицію Анкари на міжнародній арені, міністр зазначив, що Туреччина прихильна розвитку багатогранної і взаємовигідної співпраці з усіма країнами.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 липня в Туреччині відбулася спроба військового перевороту. В результаті загинули понад 200 осіб. Близько 30 тис. підозрюваних були затримані, десятки тисяч людей були звільнені з посад.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган назвав організатором перевороту Ґюлена. Сам проповідник, який зараз перебуває в США, ці звинувачення відкидає. У вересні Туреччина надіслала США запит про арешт Ґюлена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram