ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

На будівництво центру рок-н-ролу для спортшколи доньки Путіна витратять $29 млн

З-поміж іншого новий центр матиме вертолітний майданчик.

На будівництво центру рок-н-ролу для спортшколи доньки Путіна витратять $29 млн
Катерина Тихонова
Фото: kashin.guru

Будівництвом центру акробатичного рок-н-ролу на базі спортшколи, де займалася донька президента РФ Володимира Путіна Катерина Тихонова, займеться ТОВ "Магнум" за 1,9 млрд рублів ($29 млн), дізнався Центр управління розслідуваннями (ЦУР), вивчивши тендерну документацію.

Як випливає з результатів конкурсу, який було оголошено ареною "Лужники", будівництвом центру акробатичного рок-н-ролу комплексу "Жайворонки" в Одинцовському районі за 1,935 мільярда рублів займеться ТОВ "Магнум". Центр будують на базі спортшколи №29 "Хамовники", де займалася віце-президент Всесвітньої конфедерації рок-н-ролу, керівник фонду "Національний інтелектуальний розвиток" (НІР) Катерина Тихонова.

Згідно з умовами конкурсу, центр повинен включати батутний зал, зал акробатичного рок-н-ролу з трибунами на дві тисячі місць, хореографічний і тренажерні зали, басейн, оздоровчий центр і буфет для глядачів, а також вертолітний майданчик і гуртожиток на 300 місць з їдальнею, конференц-залом та аудиторією для теоретичних занять.

Переможець конкурсу повинен зайнятися і благоустроєм прилеглої території - 9,1 гектара. Серед завдань для підрядника вказано облаштування мережі стежок для прогулянок і бігу, а також "малих архітектурних форм" і електропідігріву майданчика перед головним входом. Як уточнював департамент будівництва, відкрити комплекс планують у 2019 році.

ТОВ "Магнум" стало переможцем тендера попри те, що пропозиція іншого учасника конкурсу ТОВ "Строй-Система" була вигіднішою - 1,696 млрд руб, звернув увагу ЦУР. Гендиректором компанії, яка займається спортивним будівництвом, є Андрій Орлов. Серед проектів "Магнума" - оснащення кількох фітнес-центрів World Сlass у "Москва-Сіті" і в Алма-Аті, реконструкція "Лужників", будівництво манежу для "Локомотива", а також оснащення спортзалів для Арсенальної зони Кремля, Генштабу Росії, академії МВС, санаторію ФСБ у Сочі та мерії Москви.

Вихованці спортшколи "Хамовники" неодноразово ставали призерами міжнародних змагань. Так, пара Іван Клімов і Катерина Тихонова представляли школу на чемпіонаті Росії з акробатичного рок-н-ролу в 2014 році й посіли друге місце.

Агентство Рейтер називало Тихонову донькою президента РФ Володимира Путіна. Пізніше цю інформацію підтвердив голова Газпромбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram