ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

В GRECO стурбовані корупцією в Росії

У Європі відзначили незавершений характер антикорупційних реформ у Росії.

В GRECO стурбовані корупцією в Росії
Рубли
Фото: dpsu.gov.ua

Група країн боротьби з корупцією (GRECO) назвала "значним кроком назад" нещодавню реформу антикорупційних положень Кримінального кодексу РФ.

У новому звіті GRECO сказано, що зміни до положень про хабарництво в публічному секторі "не включають всіх різних форм корупційної поведінки і не охоплюють однозначно всіх неправомірних переваг", у тому числі нематеріальних, повідомляє BBC.

Окрім того, поправки не вводять окремі положення про торгівлю впливом, як передбачалося попереднім проектом, зазначено в доповіді.

За даними GRECO, "РФ задовільно виконала 11 з 21 рекомендації оціночного звіту. Десять інших рекомендацій виконано частково", - йдеться в звіті.

Єдина сфера, в якій досягнуто значного прогресу - це посилення відповідальності за підкуп, а саме - введення концепції сторонніх вигодонабувачів у положеннях про підкуп.

GRECO відзначає, що антикорупційні реформи в Росії мають незавершений характер і повинні бути продовжені.

Groupe d'Etats contre la corruption (GRECO) - міжнародна організація, створена Радою Європи в 1999 році, яка основною своєю метою називає допомогу країнам-учасницям у боротьбі з корупцією. До її складу входить більшість країн Європи, а також США.

Як повідомляли напередодні, прокуратура Південної Кореї заявила про корупцію в діях президента країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram