ГоловнаСвіт

Обама і Путін провели 4-хвилинну зустріч на саміті в Перу

Президент США закликав Путіна виконати Мінські угоди.

Обама і Путін провели 4-хвилинну зустріч на саміті в Перу
Фото: EPA/UPG

Президенти США і Росії Барак Обама і Володимир Путін у неділю провели 4-хвилинну зустріч на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який проходить у Перу.

Про це пише Reuters.

"Президент [Обама] закликав президента Путіна дотримуватися зобов'язань Росії в рамках Мінських угод, підкресливши прихильність США і наших партнерів до суверенітету України", - цитує агентство представника Білого дому.

Також Обама підкреслив, що міністри закордонних справ США і Росії повинні продовжити роботу, щоб втихомирити ситуацію в Сирії.

Російське агентство РИА Новости подає позицію Кремля з приводу переговорів. За словами прес-секретаря Путіна, під час бесіди голови держав пошкодували з приводу "відсутності прогресу в процесі врегулювання ситуації в Україні". Крім того, вони підкреслили, що протягом двох останніх місяців президентства Барака Обами необхідно продовжити діалог стосовно сирійського врегулювання. У цьому контексті президенти двох країн домовилися, що Лавров і Керрі продовжать контакти.

Нагадаємо, що попередня зустріч Обами і Путіна відбулася на початку вересня під час саміту країн "Великої двадцятки" в Китаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram