ГоловнаСвіт

Сенатор США заявив про підготовку "всеосяжного" законопроекту у відповідь на дії РФ в Європі та Сирії

Сенатор сумнівається, що законопроект затвердить нинішній склад Конгресу, якому залишилося працювати близько місяця.

Сенатор США заявив про підготовку "всеосяжного" законопроекту у відповідь на дії РФ в Європі та Сирії
Бен Кардин
Фото: EPA/UPG

Член комітету Сенату США з міжнародних відносин, демократ Бен Кардін у середу заявив, що готує "всеосяжний" законопроект у відповідь на російські дії в Сирії та Європі, а також на кібератаки під час передвиборної кампанії в США.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Росія є дуже серйозною проблемою для Америки. Вона - не партнер, вона - хуліган", - заявив Кардін.

"Якщо нас атакують МіГом або мишкою, це все одно атака. Вона вимагає відповіді. Зрозуміло, що вони відповідальні за кібератаку на нашу країну під час останніх виборів", - додав він.

Він відмовився розповідати про подробиці законопроекту. На запитання про те, чи включатиме законопроект нові санкції, Кардін відповів, що документ "буде всеосяжним".

Він додав, що законопроект навряд ухвалить нинішній склад Конгресу, якому залишилося працювати близько місяця.

Як зазначає Рейтер, до кроків у відповідь щодо Росії раніше цього тижня закликав представник республіканців, сенатор Ліндсі Грем. Він закликав влаштувати в Сенаті слухання про втручання Росії у вибори президента США, що пройшли на початку листопада.

8 ноября Дональд Трамп здобув перемогу на президентських виборах, обійшовши кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Під час передвиборної кампанії його підозрювали у зв'язках із Росією. Росію також звинувачували в кібератаках на мережі Демократичної партії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram