ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Підмосков'ї затримали адміністратора "групи смерті" за схиляння до суїциду 15 підлітків

Затриманий писав повідомлення, "які спонукають до вчинення суїциду".

У Підмосков'ї затримали адміністратора "групи смерті" за схиляння до суїциду 15 підлітків
Фото: kontaktis.ru

У Московській області затримано адміністратора однієї з "груп смерті" у мережі "ВКонтакте", в якій, за версією слідкому РФ (СКР), неповнолітніх учасників схиляли до суїциду.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на офіційного представника СКР Світлану Петренко.

За версією слідства, з грудня 2013-го по травень 2016 року підозрювані створили вісім груп у соцмережі "ВКонтакте", в яких "відкрито пропагували суїциди і схиляли до їх вчинення неповнолітніх користувачів".

Слідчі дізналися про 15 загиблих підлітків із різних регіонів, які входили в "групи смерті". Всі вони наклали на себе руки. Ще п'ятьом випадкам суїциду вдалося запобігти.

Згідно з висновками психолого-лінгвістичної експертизи, в листуванні адміністраторів групи міститься "спонукання до вчинення суїциду, що сприяло деформації інстинкту самозбереження і девальвації смерті".

СКР почав перевірку груп у соцмережах у травні. Тоді повідомляли, що в Росії нарахували 1,5 тис. груп про суїцид у "ВКонтакте". Приводом стала публікація матеріалу "Групи смерті" в "Новой газете". У тексті йшлося про існування у "ВКонтакте" груп, адміністратори яких підштовхують підлітків до суїциду.

Після публікації в Держдуму внесли законопроект про введення до Кримінального кодексу статті, яка регулюватиме відповідальність за схиляння до самогубства і сприяння здійсненню самогубства. Роскомнагляд заблокував кілька груп.

Нагадаємо, в травні 2016 року повідомляли, що адміністратором групи про суїцид у мережі "ВКонтакте" виявилася 13-річна школярка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram