ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії за хабар затримано міністра економіки Улюкаєва (оновлено)

Улюкаєва звинувачують у вимаганні $2 млн хабара в компанії "Роснефть".

У Росії за хабар затримано міністра економіки Улюкаєва (оновлено)
Алексей Улюкаев
Фото: EPA/UPG

У Росії затримали міністра економіки і торгівлі Олексія Улюкаєва за звинуваченням в отриманні 2 млн дол. хабара за позитивну оцінку МЕРТ, яка дозволила "Роснефти" придбати держпакет акцій "Башнефть" у розмірі 50%.

Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ.

"15 листопада 2016 року за результатами проведеного ФСБ РФ комплексу оперативних заходів Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету РФ порушено кримінальну справу проти міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва за ознаками злочину, передбаченого ч. 6 ст. 290 КК РФ (отримання хабара в особливо великому розмірі). Мова йде про вимагання хабара з боку Улюкаєва", - йдеться в повідомленні.

У цей час міністра затримано, стосовно нього проводять оперативні слідчі дії.

Зараз готуються пред'явити Улюкаєву офіційне звинувачення, після чого звернуться до суду з клопотанням про арешт міністра.

Згідно з інформацією на сайті російського МЕРТ, 17 листопада Улюкаєв мав летіти в Перу, де мусив узяти участь у спільній зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів торгівлі асоціації. Крім того, мав заплановані зустрічі з міністрами Японії, Гонконгу і Сінгапуру.

Це найбільш можновладний російський чиновник, затриманий з 1991 року.

Представники "Роснефти" відмовилися коментувати дії слідчих, зазначивши лише, що акції "були придбані відповідно до законодавства РФ, на підставі найкращої комерційної пропозиції, зробленої банку-оператору", передає РИА Новости.

Оновлено: Олексію Улюкаєву офіційно оголосили звинувачення в отриманні хабара, повідомляє Слідком Росії.

За версією слідства, Улюкаєв зажадав від представника "Роснефти" хабар за законну видачу позитивного висновку і оцінки угоди про придбання "Роснефтью" державного пакета акцій "Башнефти".

"При цьому обвинувачений висловив погрози, використовуючи свої службові повноваження, створити надалі перешкоди для діяльності компанії", - розповіла офіційний представник СК Світлана Петренко.

Оновлено о 14:40: Слідчий комітет попросив суд відправити Улюкаєва під домашній арешт, повідомляє"Интерфакс".

Нагадаємо, в жовтні "Роснефть" купила 50,0755% акцій "Башнефти" за 329,7 млн рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram