ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ФСБ затримала осіб, які планували влаштувати теракти в Москві і Петербурзі

Затримані дають свідчення про контакти з керівниками ІДІЛ.

ФСБ затримала осіб, які планували влаштувати теракти в Москві і Петербурзі
Архив
Фото: rg.ru

Федеральна служба безпеки (ФСБ) затримала членів терористичного угруповання, яке планувало серію "резонансних диверсійно-терористичних акцій" в Москві і Санкт-Петербурзі.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ.

ФСБ затримала учасників угруповання за допомогою співробітників МВС із Таджикистану і Киргизії. Серед затриманих виявилося десять вихідців з країн Центральної Азії.

"У них виявлено та вилучено чотири саморобних вибухових пристрої великої потужності, начинених уражувальними елементами, засоби ініціювання, вогнепальну зброю, боєприпаси, а також засоби зв'язку", - повідомили у ФСБ.

Затримані дають свідчення про контакти з керівниками терористичного угруповання "Ісламська держава". Вони також розповідають про своїх спільників і роботу посібницької бази, яка діє як в Росії, так і за кордоном, повідомили у спецслужбі.

Російськомовний ІДІЛ – випадковість чи спецоперація

"Терористичні акції бойовики планували здійснити з метою знищення цивільних осіб в місцях масового перебування людей", - повідомили у ФСБ.

Іостаннє ФСБ повідомляла про затриманих за підготовку терактів у Москві на початку травня. За інформацією спецслужби, громадяни країн Центральної Азії збиралися влаштувати атаки під час свят. У них також вилучили зброю та вибухові речовини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram