ГоловнаСвіт

Канада виділить $1,5 млрд на захист океанів

Канада має вихід до трьох океанів і має найдовшу берегову лінію у світі.

Канада виділить $1,5 млрд на захист океанів
Джастин Трюдо
Фото: wemontreal.com

Канада оголосила про розробку Національного плану щодо захисту океанів, що передбачає виділення $1,5 млрд протягом п'яти років.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає "Укрінформ".

"Канадська економіка, довкілля та історія нерозривно пов'язані з нашими прибережними регіонами. Національний план щодо захисту океанів, який коштує $1,5 млрд, перетворить Канаду в світового лідера у галузі морської безпеки і наблизить введення співуправління на наших берегах прибережними громадами та корінним населенням, які разом будуть забезпечувати те, що узбережжя будуть залишатися здоровими, чистими і безпечними для прийдешніх поколінь", - сказав Трюдо.

В офісі прем'єр-міністра додали, що стандарти, закладені в План, встановлюють більш жорсткі екологічні норми, ніж аналоги з інших країн. "Національний план має чотири основні пріоритети: створення провідної світової системи морської безпеки; відновлення та захист морських екосистем; посилення партнерських відносин між державою та громадами корінного населення та інвестиції в методи очищення поверхні води від нафтових плям", - пояснили у відомстві.

При цьому перші кошти для втілення Плану будуть виділені вже в наступному році. "Все що ми як уряд робимо, має одну мету – залишити нашим дітям і онукам найкраще місце для життя... Працюючи разом з партнерами вздовж узбереж і по всій країні, я впевнений, ми зможемо зберегти нашу берегову лінію для наступних поколінь", - підсумував глава канадського уряду.

Як відомо, Канада має вихід до трьох океанів і має найдовшу берегову лінію у світі.

Як повідомлялося раніше, в листопаді, хімзавод у Луганській області два роки зливав відходи в Сіверський Донець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram