ГоловнаСвіт

Міноборони Молдови викликало "на килим" військового аташе РФ через навчання в Придністров'ї

Повторна участь військового аташе в навчаннях на території Придністров'я може спричинити відкликання його мандата.

Міноборони Молдови викликало "на килим" військового аташе РФ через навчання в Придністров'ї

Міністерство оборони Молдови зажадало від Росії припинити проведення на території невизнаного Придністров'я військових навчань за участю розквартированих у регіоні військовослужбовців Оперативної групи російських військ.

Про це заявив начальник управління оборонної політики та планування Міноборони Молдови Александру Харя під час зустрічі з військовим аташе при Посольстві Росії в Кишиневі Ігорем Довбня, передає Укрінформ.

"Міністерство оборони стурбоване відсутністю реакції з боку офісу військового аташе на проведені на території невизнаної республіки Придністров'я військові навчання військових підрозділів так званої армії ПМР за участю військовослужбовців зі складу Оперативної групи російських військ у Придністров'ї", - зазначив Харя.

Він закликав також Ігоря Довбня і співробітників офісу військового аташе Посольства РФ у Кишиневі утриматися від участі в таких навчаннях.

У Міноборони наголосили, що такі дії суперечать конструктивному Договору про співпрацю між Республікою Молдова і РФ.

У відомстві попередили, що повторна участь військового аташе в навчаннях на території невизнаної республіки Придністров'я може спричинити відкликання мандата аташе на подальшу діяльність.

Нагадаємо, 7 листопада Україна і Молдова розпочали переговори про маршрути виведення військ РФ із Придністров'я. План виведення передбачено підготувати до кінця 2016 року. Цільова група налічує 1,2 тис. військовослужбовців. Виводити їх Росія поки що не планує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram