ГоловнаСвіт

Трамп призначив перехідну адміністрацію Білого дому

До виконавчого комітету перехідної команди увійдуть 16 членів, в тому числі діти новообраного президента.

Трамп призначив перехідну адміністрацію Білого дому
Фото: EPA/UPG

Дональд Трамп, що переміг на виборах президента США,  здійснив призначення в перехідній адміністрації Білого дому в період до інавгурації.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

Перехідну адміністрацію очолить обраний віце-президент Майк Пенс. На цій посаді він замінить Кріса Крісті, який формально перебував на ній кілька місяців.

"Пенс прийме на себе керівну функцію в перехідній команді від губернатора штату Нью-Джерсі Кріса Крісті, який очолив процес переходу президентської влади за кілька місяців до несподіваної перемоги Трампа", - йдеться в повідомленні.

Крісті тепер буде виконувати обов'язки заступника голови разом з сенатором Джеффом Сешенсом, генералом у відставці Майком Флінном, колишнім мером Нью-Йорка Рудольфом Джуліані, екс-кандидатом в президенти Беном Карсоном і колишнім спікером Палати представників Ньютом Гінгрічем. Всі посадові особи з цього списку перебували в близькому колі мільярдера під час його виборчої кампанії.

Сам же Трамп вважає своїх соратників найбільш кваліфікованими лідерами.

"Місія нашої команди буде чіткою: зібрати висококваліфіковану групу успішних лідерів, які зможуть реалізувати наш порядок денний змін у Вашингтоні. Разом ми почнемо виконувати невідкладне завдання відновлення цієї країни - конкретних робочих місць, безпеки і можливостей", - заявив переможець президентських перегонів.

Трамп також оголосив, що до виконавчого комітету - дорадчий орган перехідної команди, увійдуть 16 членів, в тому числі його діти, а також деякі головні радники його кампанії. Серед них були названі імена голови Національного комітету Республіканської партії Рейнса Прібуса і керівника кампанії Стіва Беннона, які, очевидно, поборються за право зайняти посаду голови адміністрації нового президента Сполучених Штатів.

Раніше повідомлялося, що російських хакерів запідозрили в спробі вкрасти дані про майбутню адміністрацію Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram