ГоловнаСвіт

Могеріні передала біженцям із Сирії €10 тисяч премії за внесок у розвиток демократії

Голова Європарламенту Мартін Шульц заявив, що їй вдалося зблизити країни Євросоюзу в непростий час.

Могеріні передала біженцям із Сирії €10 тисяч премії за внесок у розвиток демократії
Фото: EPA/UPG

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні удостоєна Міжнародної бонської премії за внесок у розвиток демократії. Розмір премії становить 10 тис. євро. Федеріка Могеріні заявила про передачу цих грошей на реалізацію проекту з інтеграції сирійських біженців, повідомляє DW.

Виступаючи на врученні премії, голова Європарламенту Мартін Шульц високо оцінив роботу Федеріки Могеріні, вказавши, що вона невтомно захищає "європейські цінності миру, демократії, прав людини і плюралізму. Федеріці Могеріні вдалося зблизити країни Євросоюзу, зазначив Шульц. За його словами, це особливо важливо в період, коли Європа не може більше ховатися за "великим братом США".

Міжнародна бонська премія за внесок у розвиток демократії, яка вручається однойменним товариством, була заснована в 2009 році. Першим її лауреатом став колишній президент Чехії Вацлав Гавел. Цієї нагороди були також удостоєні іранська правозахисниця Ширін Ебаді, юрист з Тунісу Ядх Бен Ашур і організація "Репортери без кордонів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram